Hazırlama

 
40-45 dakika + soğuma süresi
 

Pişirme Süresi

 
35–45 dakika, 6-8 kişi için
 

Hamur için

 

  • 175 g un
  • 3 yumurta sarısı
  • 60 g şeker
  • 1 tutam tuz
  • 75 g tereyağ + kalıbı yağlamak için bir miktar daha
  • 1 paket vanilya şekeri

 
Dolgu için

 

  • 125 g tereyağ
  • 100 g şeker
  • 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
  • 2-4 yk vişne likörü
  • 125 g öğütülmüş badem
  • 2 yk elenmiş un
  • 3-4 armut soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş
  • 1 limonun suyu
  • 150 g kayısı reçeli

 
1. Hamur için unu eleyin, ortasına bir çukur açın ve yumurta sarılarını, şekeri, tuzu, tereyağı ve vanilya şekerini koyun. İhtiyaç olursa biraz su ekleyin. Hamuru yoğurun, streç film ile sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Kalıbı yağlayın. Hamuru kalıptan 5 cm daha büyük bir daire şeklinde açın ve kalıbı onunla hizalayın. Hamur tabanını bir çatal ile birkaç defa delin ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
 
2. Fırını önceden 200 °C’de ısıtın. Badem kreması için tereyağını ve şekeri 2-3 dakika köpük olana kadar karıştırın. Yumurta ve yumurta sarısını çırpın. 1 yk vişne likörü ekleyin, bademi ve unu ilave edip iyice karıştırın.
 
3. Armutları ve limon suyunu karıştırın. Badem kremasını hamurun üzerine dağıtın ve armutları spiral şeklinde üzerine yerleştirin. Kalıbı fırın tepsisine koyun. Önce tartı 12-15 dakika pişirin, sonra 180 °C’de 25-30 dakika daha pişirin. Reçeli, kalan vişne likörü ile ısıtın ve ezerek elekten geçirin. Tartı soğumaya bırakın, kalıptan çıkarın ve üzerine reçel sürün.
 

Paylaş: