Cappuccino Nasıl Yapılır?

 
Latte’ye benzerliğiyle bilinen ve adını II. Dünya Savaşı zamanı İtalya’sından ‘Capuchin’ olarak anılan rahiplerin kıyafetlerini hatırlattığı için ve bu rahiplerin kahvelerini içerken kahvelerine süt köpüğü eklemelerinden alan cappuccino , espresso bazlı sütlü bir kahve türüdür. Latte’den farklı olarak daha fazla süt kreması içeren cappuccino’nun yapımı latte’ye oldukça benzerdir. Eğer sizde daha yumuşak içimi olan kahveler tercih ediyorsanız ve kendinize cappuccino hazırlayarak keyifli bir kahve molası vermek istiyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂
 

Malzemeler

 

  • 1 adet Espresso Brasil Kapsül Kahve

 

  • 120 ml süt

 

Hazırlanışı

 
Öncelikle espresso kahvenizi hazırlamak için kapsül kahvenizi alın ve kahve makinenize yerleştirin. Unutmayın bir kişi için bir kapsül kahve kullanmalısınız. 🙂
 

 

 
Kahveniz bir yandan hazırlanırken, sütünüzü alın ve kahvenize krema aromasını katmak için süt köpürtücünüze ekleyin.
 

 
Eğer süt köpürtücünüz yoksa endişe etmeyin çünkü sütünüzü bir kaseye boşaltarak mikser yardımıyla da kıvama gelinceye kadar çırpabilirsiniz. 🙂
 

 

 
Eğer çırpma yönetimini tercih ettiyseniz, ilk tavsiye ettiğimiz yöntemden farklı olarak kıvama gelmiş sütünüzü kaynatmanız gerekir. Kaynattığınız sütünüz kremamsı kıvama geldiğinde sütünüzü ocağınızdan alabilirsiniz. Bu sırada hazırlamış olduğunuz kahvenizi, bardağınıza boşaltın.
 

 
Kahvenizin üzerine hazırladığınız süt köpüğünü ekleyin. Eğer cappuccinonuza bir yandan farklı aromalar katarken bir yandan da kahvenizi süslemek isterseniz, kahve şablonu kullanarak kahvenizin üzerine kakao veya kahve serpebilirsiniz.
 

 
Afiyet olsun! 🙂
 

Paylaş: