Çikolatalı Krema Tarifi

 
Kahvaltı, günün en önemli öğesidir. Neredeyse gününüzün gidişatını belirleyecek kadar önemli olan bu öğün aynı zamanda sevdiğiniz insanlarla birlikte keyifle vakit geçirebileceğiniz bir aktivite olma özelliği taşır. Tuzlu yiyeceklerden sonra canınız tatlı istiyorsa sımsıcak ekmeğinize sürüp yiyebileceğiniz yumuşacık kıvamlı çikolata kremasıyla kahvaltınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Sizi en az çocuklarınız kadar mutlu edecek, kahvaltı sofranıza yeni ve sağlıklı bir ekleme olacak çikolatalı krema tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂
 

Malzemeler

 

  • 2 su bardağı çiğ fındık

 

  • 4 yemek kaşığı kakao

 

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri

 

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

 

  • 1/2 çay kaşığı tuz

 

Hazırlanışı

 
İlk olarak çikolatalı kremanızı yaparken kıyafetlerinizin lekelenmemesi için mutfak önlüğünüzü takın.
 

 
Fırın kabınızı alın ve tabanına yağlı kağıt serin. Fındıklarınızı tepsinizin üzerine koyun ve 200 dereceye ayarladığınız fırınınıza tepsinizi yerleştirin. Fırındaki fındıklarınızın kabukları hafifçe çatlayıp kokusu çıkana kadar fındıklarınızı kavurmaya devam edin.
 

 
Fırından yeni çıkmış sıcacık fındıklarınızın kabuklarını ayırın ve soğumaları için kenara ayırın. Bir süre bekledikten sonra fındıklarınızın bir kısmını toz hale gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
 

Bir kabın içine yağ, tuz, kakao ve Hindistan cevizi şekerini ilave edin. Toz haline gelmiş fındıklarınızı, bu karışıma ekleyin ve hamur spatulası ile karıştırın.
 

 
Fındıklarınızın diğer kısmını da rondodan geçirin ve vanilya özütü ilave edin. Ayrı ayrı hazırladığınız karışımları bir araya getirin ve kıvama gelene kadar karıştırın. Bu aşamada hazırladığınız karışımın şeker oranı sizin için yetersizse, bir miktar daha Hindistan cevizi şekeri veya alternatif başka bir tatlandırıcı ilave edin. Karışımınız kremamsı kıvam aldığında bir kavanoza aktarın.
 

 
Afiyet olsun. 🙂
 

Paylaş: