Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte tatlılarınızın dondurmayla buluştuğu tariflere ne dersiniz? Dondurmalı irmik helvası tarifi için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 😊
 

Malzemeler

 

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

 

İçi için

 

  • 300 g dondurma

 

Hazırlanışı

 
Öncelikle derin bir tencerede tereyağı, sıvı yağ ve fıstıkları hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Karışıma irmiği ekleyerek orta ateşte, irmiklerin rengi dönene kadar durmadan karıştırın.
 
Su ve şekeri soğuk olarak, tenceredeki sıcak irmiğin üzerine ilave edin. Ocağın altını açarak, karışım göz göz olana kadar pişirin.
 
Suyunu iyice çektiğinde helvayı en az 20 dakika demleyin. Dondurmalı irmik helvanız servis etmeye hazır! Dilerseniz bir kasenin ya da fincanın içine streç film sererek üzerine helvadan yayın, helvanın orta kısmına dondurma koyarak ters çevirin. Dilerseniz dondurmayı helvanın üzerine koyarak da servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun!
 

Paylaş: