Eşsiz Bir Lezzet: Coffee Mocha Tarifi

 
Coffee Mocha, zengin espresso aroması ve çikolatanın eşsiz lezzetinin birleşimiyle hazırlanan, sıcak tüketilen bir kahvedir. Tercihen bitter, sütlü veya beyaz çikolata kullanarak yapılabilen mocha, çikolata tozu, çikolata parçacıkları, krem şanti gibi ürünlerle süslenerek şık gözüken bir lezzet sunar. Evde mocha yapmak, kolayca öğrenebileceği gibi, yapabileceğiniz farklı kahve karışımlarına da kapı açabilir. Çünkü temelini öğrendiğinizde, yaratıcılığınızı kullanarak farklı tarzlarda mochalar yapmak mümkün. Misafirlerinizi şaşırtmanızı sağlayacak, her türü ayrı güzel olan mocha tarifimizi paylaşıyoruz.
 
Öncelikle espresso makinenizin su deposunda yeterince su olduğundan emin olun ve makinenizi çalıştırın.
 

 
Kapsül haznesine iki adet espresso kapsülü yerleştirin.
 

 
Hazırladığınız iki shot espressoyu büyük ve cam bir bardağa dökün. Bardağın cam olması süslemelerinizin ve sunumuzun rahatça görülmesini sağlar.
 

 
Bardağın içine yaklaşık 25 gram sıcak çikolata tozu dökün ve karıştırın. Kullanacağınız çikolatayı damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Beyaz çikolatayla farklı, bitter çikolatayla farklı bir tat ve görünüm elde edersiniz.
 
Süt köpürtücü kullanarak bir yandan 35 ml sütü ısıtırken bir yandan da bir parmak kalınlığında süt köpüğü elde edin. Isınan sütü ve köpüğü bardağın ortasına yavaşça dökün.

 
Coffee Mocha’nızın temeli hazır. Bardağın boş kalan kısmını dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Boşluğu krem şantiyle doldurup üzerine çikolata parçacıkları veya tarçın tozu eklemek iyi bir seçenek. Süsleme bittikten sonra, tebrikler, Coffee Mocha’nız hazır.
 
Afiyet olsun. 😊
 

Paylaş: