Hem doyurucu, hem pratik, hem de yepyeni tarifler ile sofraları yenileme zamanı geldi. 😊 Fırında yapılabilecek birbirinden lezzetli tarifler için okumaya devam edin.
 

Fırında Sütlü Patates

 

Malzemeler:

 
3 adet patates

1 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı süt

¾ çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

 

Hazırlanışı:

 
Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta doğrayın.

Bir kasenin içine zeytinyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve baharatları koyup karıştırın.

Dilimlediğiniz patatesleri karışımın içine ekleyip iyice harmanlayın.

Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve patatesleri kaba dizmeye başlayın.

180 derece ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika kadar pişmeye bırakın.

10 dakika sonunda fırın kabını fırından alın ve patateslerin üzerine sütü dökün.

Bu şekilde tekrar fırına verip yaklaşık 30 dakika, patateslerin üzeri kızarana kadar pişirin.

30 dakika sonunda fırından alın, dilimleyin ve servis edin.

Şimdiden afiyet olsun! 😊

 

Fırında Karnabahar

 
 

Malzemeler:

 
1 adet karnabahar

2 yemek kaşığı yoğurt

½ çay kaşığı köri

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

 

Hazırlanışı:

 
Karnabaharı iyice ayıklayın ve sirkeli suda 5 dakika kadar bekletin.

Ardından 5 dakika kadar da haşlayın.

Fırını 180 derecede ısıtın.

Başka bir kapta yoğurt, zeytinyağı, köri, tuz ve sarımsağı karıştırın.

Karnabaharı fırın tenceresine koyup hazırladığınız karışımı bir fırça yardımı ile karnabahara sürün.

20 dakika kadar pişirin.

İsterseniz dilimleyerek isterseniz bir bütün halinde servis edin.

Afiyet olsun! 😊

 

Hardal Soslu Fırın Somon

 
 

Malzemeler:

 
4 parça somon fileto

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı hardal

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı dereotu

1 çay kaşığı tuz

 

Hazırlanışı:

 
Bir kasenin içinde bal, hardal, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve dereotunu karıştırın.

Fırın tepsisi zeminine pişirme kağıdı serin ve somonları üstüne yerleştirin.

Somonların üstüne 2 yemek kaşığı daha zeytinyağı sürün ve hazırladığınız sosu da balıkların üstüne yayın.

Fırını ısıtın ve tepsiyi fırına sürün.

200 derece sıcaklıkta 8-10 dakika kadar pişirin.

Yanında limon ile servis edin.

 

Tarifler bizden, lezzetinin keyfini çıkarmak da sizden. Afiyet olsun! 😊

 

Paylaş: