Geleneksel ve Pratik Ramazan Tatlısı: Güllaç Tarifi

 
Gelenekselliğinin yanında hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı olan güllacı, evinizde pratik bir şekilde hazırlamak için tarifimize göz atabilirsiniz. 😊
 

Malzemeler

 

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 3 litre süt
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

 

Üzeri için

 

  • 10 adet çilek
  • 4 yemek kaşığı küçük parçalara ayrılmış antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 10 adet taze nane yaprakları

 

Hazırlanışı

 
Öncelikle sütü derin bir tencereye alın, toz şekeri ekleyin. Vanilini de ekledikten sonra, orta ateşte toz şeker eriyene kadar karıştırın. Karışım, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. Bir kenarda cevizleri küçük parçalara ayırın. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine, ılık karışımdan bir kepçe alarak ilave edin. Üzerine ise kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yaprağını, parlak kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Yarım paket güllaç yaprağına, aralarına karışımdan dökerek aynı işlemi uygulayın. Güllaç yapraklarının iyice ıslandığına emin olun. Güllaç yaprakları sütü çektiğinde, küçük parçalara ayrılmış cevizleri üzerine dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra, güllacınız hazır. 😊 Güllacınızı porsiyonlara ayırdıktan sonra; çilek, antep fıstığı, ceviz içi ve nane yaprakları ile süsleyerek renkli pasta tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! 😊

 

Paylaş: