AVOKADO TOST

 

Malzemeler

 

İçi için

 

  • 1 Avokado
  • 2-3 orta boy domates
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı nane (Tercihinize göre baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz)

 

Tabanı için

 

  • Marul (Tercihe göre roka da kullanılabilir)
  • 2 dilim kepek ekmeği

 

Üstü için

 

  • 2 Yumurta

 

Hazırlanışı

 

Olgun bir avokadoyu bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini atın  ve etli kısmını fonksiyonel soyucu yardımı ile alın. Bir rondo haznesine koyun. Domateslerin kabuklarını çıkarın. Küp küp doğrayarak rondo haznesine ilave edin. Üzerlerine yarım limon suyu sıkın. Zeytinyağı ve baharatları da ilave ederek püre haline gelene kadar çekin, kenarda bekletin.Tabanı için ekmekleri kızartın. Ekmeklerin üzerini marul (veya roka) ile kaplayın. Ve kenara ayırdığınız karışımı, bir bıçak yardımı ile marulların üzerine sürün. Bir kat daha marulla kaplayın. Daha sonra bir tavada, az zeytinyağı ile yumurtaları isteğinize göre göz yumurta veya çırpılmış şekilde pişirin. Son kattaki marulun üzerine yerleştirin. Lezzetli ve sağlıklı tostunuz hazır!

 

Sağlıklı Kavanoz: Yulaf ile Hem Sağlıklı Hem de Fit Kahvaltılar

 

Malzemeler

 

  • 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 150 ml süt
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 adet çiğ badem
  • 4 adet ceviz içi
  • Yarım orta boy muz
  • Tercihe göre kuru meyve

 

Hazırlanışı

 

Yulafı kavanozun içine alın. Üzerine sütü ilave edin. Bal ve tarçını da ekleyerek karıştırın ve bir önceki akşamdan buzdolabında bekletin. Sabah ise muzu ince ince dilimleyin. Badem ve cevizleri büyük parçalar elde edecek şekilde kırın. Dolapta beklemiş ve sütü iyice emmiş yulafların üzerine muz, badem ve cevizleri ekleyin. Dilerseniz bu aşamada kuru meyveler veya orman meyveleri ile de süsleyebilirsiniz.

 

Domates ile kendinizi şımartın

 

Malzemeler

 

  • 4 büyük boy domates
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

 

Hazırlanışı

 

Yıkanmış ve kabukları çıkartılmış büyük boy domatesleri, kesme tahtasında, sap kısımlarından kapak şeklinde kesin. Orta kısımlarını çıkartın ve rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Rendelenmiş domates karışımını ekleyin, 2- 3 dakika kadar orta ateşte pişirin. Sıcak suyu da ilave ederek sos haline gelene kadar kaynatın. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek domatesleri dizin. Orta kısmını boşalttığınız domateslerin içerisine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Domates sosunu ekleyin ve tekrar kaşar peyniri serpiştirin. Üstlerine birer yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika kadar pişirin. İsterseniz yanında kızarmış ekmek dilimlerini de servis tabağında servis edebilirsiniz.

Bol domatesli bir kahvaltı sizleri bekliyor! Afiyet olsun.

Paylaş: