Hafif Bir Lezzet: Şekersiz Çilekli Magnolia

 
Son yılların en popüler tatlılarından olan magnolia, doğru malzemelerle yapıldığında geleneksel tatlılara sağlıklı bir alternatif olabilir. Düşük kalorili olmasına rağmen lezzetiyle tatlı krizlerinizi sağlıklı bir yolla çözmenizi sağlayacak, hafif tadıyla ve içerdiği besleyici meyvelerle ailenizin çok seveceği çilekli şekersiz magnolia tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.
 

Malzemeler

 

  • 2 su bardağı yağsız süt
  •  

  • 2,5 yemek kaşığı tam buğday unu
  •  

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  •  

  • 1,5 çay kaşığı vanilin
  •  

  • 1 avuç badem
  •  

  • 2 yemek kaşığı bal
  •  

  • 3 adet çilek
  •  

  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  •  

 
Hazırlanışı
 
Öncelikle yulafı ve bademi bir doğrayıcıya alarak küçük parçalar haline getirin.
 

 
Yulaf ve badem karışımını küçük bir tencereye alın, üzerine Hindistan cevizi yağını ekleyin. Bir yemek kaşığı yardımıyla iyice karıştırarak, kısık ateşte rengi açık kahverengiye dönene kadar kavurun.

 
Sütü ve unu bir tencereye alın ve kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Sonrasında vanilyayı ve balı ekleyin, iyice karıştırın. Bu sırada çilekleri de istediğiniz boyutta dilimleyin.
 

Boş bir kavanozun üçte birine yulaflı karışımdan koyun, üzerine çilekleri dizin. Kavanoz dolana kadar da sütlü karışımı ekleyin. Magnolianız hazır! Kavanozlarınıza yerleştirerek buzdolabında soğumaya bırakabilir, dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

 
Afiyet olsun.
 
Size ve sevdiklerinize sağlıklı günler dileriz.
 

Paylaş: