Kek hamuru için sayısız tarif ve hazırlama seçeneği var. Öncelikle önemli olan temel tarife karar vermektir. Başlangıç için klasik bir kek tarifi tercih edilir. Bunun için gerekli olan malzemeler tereyağı, şeker, yumurta, un, kabartma tozu ve süttür. Malzemelerin tamamı güzelce karıştırılır ve isteğe göre çikolata, badem veya meyvelerle tatlandırılabilir. Diğer klasik hamur tarifleri ise şöyle:

 

Tart Hamuru

Gevrek bir kek tabanı için: Bu klasik hamurun temel malzemesi un, şeker ve yağdır. Kabartma tozu kullanmadan hazırlanır. Normal hamurdan farklı olarak tart hamuru karıştırılmaz. Bunun yerine elle yoğurulur. Yüksek yağ içerdiği için hamur fazla kabarmaz ve bu sayede tart hamuruna özgü, dağılan ve gevrek bir kıvam elde edilir.

 

Mayalı Hamur

Çok yönlü hamur: Adından da anlaşıldığı gibi bu hamurda maya bulunur. Özelliği ise hamurun bir müddet dinlendirilmesidir. Bunun için hamur bir top şekline getirilir, üstü nemli bir bezle örtülür ve yaklaşık bir saat kadar sıcak bir ortamda bekletilir. Fermantasyon sayesinde hamurda hava kabarcıkları oluşur. Böylece farklı kek ve kurabiyeler için kullanabileceğiniz kabarık bir kek hamuru elde edilir.

 

Sünger Kek Hamuru

Lezzetli pastalar için temel tarif: Sünger kek hamuru yağsız hazırlanır ve büyük oranda iyi çırpılmış yumurtalardan oluşur. Çırpma esnasında oluşan hava kabarcıkları sayesinde sünger kek hamuru için gerekli olan hafif kıvam elde edilir. Sünger kek hamuru özellikle meyveli yaz pastaları hazırlamak için idealdir. Deneyimli pastacılar ise rulo kek yapmayı deneyebilirler.

Paylaş: