Sadece doğru bir mangal seçimi yapmak yeterli değildir, çünkü uygun mangal yardımcıları olmadan parmaklarınızı yakma riski bulunur. Temel mangal araç gereçler arasında olması gerekenler:

 

Mangal Maşası

Mangal maşası olmadan mangal yapmayı düşünmeyin bile! Çünkü maşa yardımıyla etinizi, sucuğunuzu güvenli bir şekilde ızgaraya yerleştirebilir, çevirebilir ve hazır olduğuna alabilirsiniz. Bu şekilde sıcağa ve yağa da yeterli mesafede durabilirsiniz. Önerimiz, sağlam ve rahat bir tutuş için ergonomik tutma saplı maşalardan yanadır.

 

Mangal Spatulası

Mangal spatulasının fonksiyonu mangal maşasına benzerdir. Maşanın yetersiz kaldığı yerde mangal spatulası ortaya çıkar. Mesela küçük et parçaları kızartıyorsanız spatula ile alınması daha pratik olacaktır. Bunun yanında sebze ve balık için özel mangal spatuları da bulunuyor. Hepsinde olması gereken ortak özellik ise uzun bir sap ve geniş bir kürek.

 

Şişler

Mangal şişlerine dizilmiş et veya sebzeler hem harika görünür hem de sayısız seçenekleriyle ön plana çıkar. En kullanışlı olanlar eti veya sebzeyi güvenli tutan çift şişli mangallardır. Şişleri rahatlıkla tabağa sıyırmak için küçük el spatuları kullanabilirsiniz.

 

Fırça

Marine ederek ete farklı bir aroma ve parlaklık kazandırabilirsiniz. Eti kendiniz marine ediyorsanız fırça yardımıyla etin üzerinden geçebilirsiniz. Uygun ve ısıya dayanıklı fırçalar istiyorsanız silikondan üretilmiş olmasında dikkat edin. Çok sıvı kıvamda olan yağsız marinadlar için sprey şişeler de kul

Paylaş: