İdil Yazar’dan Ev Yapımı Mocha

Kış zamanlarında özellikle de canım çikolata istediğinde yaptığım, pratik bir tarifim var. Tchibo Sicilia Style kahve ile köpürmüş süt ve çikolata tozunun mucizevi birleşimi: Mocha. Güzel görünen bir kahve içmek istiyor ama evden de çıkmak istemiyorsanız hem görüntüsüyle hem de tadıyla sizi barista gibi hissettirecek bu kahve tam size göre.

Malzemeler:

 

Hazırlanışı:

Mocha potun üst tarafını ve filtresini çıkartıyoruz ve alt haznede bulunan çizgiye kadar su ekliyoruz. Filtreyi suyun üzerine oturtuyoruz, ardından filtre dolacak şekilde Espresso Sicilia Kahvemizi koyuyoruz. Kahveyi filtreye koyarken bastırmanız çok önemli. Mocha potu kapatıyoruz ve ocağa alıp demlenmeye bırakıyoruz. Espressomuz olurken sütü köpürtüyoruz. Sütü french press’in içine alıyoruz, ve french press’in filtresini yukarı aşağı hareket ettirerek sütü köpürtüyoruz. Bu işlem ne kadar hızlı yapılırsa süt o kadar güzel köpürür. Espressomuz hazır olunca bardağımıza iki fincan espresso koyuyoruz. İçine çikolata tozumuzu ekliyoruz. Toz, kahvenin içinde eriyene kadar karıştırıyoruz. Sütümüzü ekliyoruz ancak bardakta süsleme yapabilmek adına 2 parmak boşluk bırakıyoruz. Üzerini tercihe göre krem şantiyle süslüyoruz. Son olarak üzerine biraz çikolata tozu serpiyoruz.

Ve leziz kahvemiz hazır. Evde birer baristaya dönüşüp kendinizi şımartmak istediğinizde bu tarifi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paylaş: