Kestaneli Sufle Tarifi

 
Kış bitmeden, farklı tarifler denemek isteyenlerdenseniz kestaneli sufle tarifimiz tam size göre! 😊 Kestane ve akışkan çikolata sosunun birleştiği bu tarif, tatlı krizlerinizin vazgeçilmezi olabilir. Siz de tatlı yemeden geçmeyeceğini anladığınız bir tatlı krizindeyseniz, tarifimize göz atabilirsiniz. ❤
 

Malzemeler

 
 

  • 100 g bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • 1/2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı vanillin
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 10-12 adet kestane
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

 

Hazırlanışı

 
Öncelikle kestaneleri yıkayarak süzün. Üzerlerine çizikler atın. Kaynar suda 20 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyarak, ufak parçalar elde edeceğiniz şekilde parçalayın.
 
Diğer bir kenarda çikolatayı ve kremayı karıştırarak benmari usulü eritin.
 
Unu eleyin ve vanilya ekleyerek ayrı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ilave ederek iyice karıştırın. Bir cam kasede yumurta ile toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirin. Son olarak kestaneleri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Volkan kek kalıplarını tereyağı ile yağlayın.
 
Hazırlamış olduğunuz karışımı, ısıya dayanıklı volkan kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika kadar pişirin. Dilerseniz üzerlerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Kestaneli sufleleriniz, sıcak olarak servis etmeye hazır!

 

Afiyet olsun. 😊

 

Paylaş: