Kuru Meyveli Muffin Tarifi

 
Ansızın gelen misafirleriniz için hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz atıştırmalık alternatifi olabilecek bir lezzete ne dersiniz? Huzurla geçirdiğiniz zamana keyif katacak bu minik keklerin tarifini öğrenmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂
 

Malzemeler

 

  • 2 adet yumurta

 

  • 3/4 su bardağı toz şeker

 

  • 3/4 çay bardağı süt

 

  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı

 

  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

 

  • 2 adet kuru incir

 

  • 4 adet kuru kayısı

 

  • 1 adet limon

 

  • 2 su bardağı un

 

  • 1 paket kabartma tozu

 

Hazırlanışı

 
Kuru üzümlerinizi alın ve saplarını ayıklayın. Diğer kuru meyvelerinizle birleştirerek bir kesme tahtası üzerinde doğrayın.
 

 
Küçük küpler halinde doğramış olduğunuz kuru meyvelerinizi alın, hafifçe una bulayın ve kenara ayırın. Ardından yumurtalarınızı derin bir kaba alın ve toz şekerle karıştırın. Şeker taneleri eriyinceye kadar mikserle çırpın.
 

 
Limonunuzu alın ve kabuğunu rendeleyin.
 

 
Limonunuzun geri kalanını değerlendirmek için sıkın ve kabartma tozunuzla karıştırın. Karışımınızın köpürene kadar bu işleme devam edin. Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserdeki karışımla birleştirin. Bir spatula yardımıyla kıvama gelene kadar karıştırın. Kuru meyvelerinizi, bu karışıma ekleyin.
 

 
Muffin karışımınızı kek kalıplarınıza dökün. Bu işlemden önce kalıplarınızın tabanlarını hafifçe yağlamayı unutmayın. 🙂
 

 
Karışımınızı, kalıplarınıza eşit olacak şekilde paylaştırın. Üst kısımlarına bir parmak kalınlığında kabarma payı bırakın. Önceden ısıttığınız fırınınıza kalıplarınızı yerleştirin. Muffinlerinizin üst kısmı kabarıp üzerleri çatlayana kadar pişirin. Dilerseniz fırından çıkardığınız muffinlerinizin üzerlerine tat katması için sulandırılmış reçel sürebilirsiniz.
 
Afiyet olsun. 🙂
 

Paylaş: