Latte Macchiato Nasıl Yapılır?

 
Latte Macchiato, alt katmanında sıcak süt, ortada espresso, üst kısmındaysa süt köpüğü olarak üç katmandan oluşan, sıcak tüketilen, şık görünümlü bir kahvedir. İçerdiği süt köpüğünün, kahvenin üzerinde bıraktığı şeklin beneğe benzemesi yüzünden, İtalyanca “benekli” anlamına gelen Latte Macchiato ismini almıştır. Espresso kullanılarak yapılsa da içerdiği süt ve süt köpüğüyle diğer espresso bazlı içeceklere göre daha yumuşak bir içim sağlar. Bu yönüyle, kahve severlerin favorilerinden biridir.
 
Diğer sütlü kahvelere göre, az süt tadı ve daha yoğun bir kahve deneyimi sağlayan bir İtalyan klasiği olan Latte Macchiato’yu evinizde de yapmanız mümkün. Böylelikle, kendinize, ailenize ve misafirlerinize kaliteli bir kahve deneyimi yaşatabilirsiniz. Belki de en iyi Latte Macchiato’nun yapıldığı yer, sizin eviniz olabilir. Arkadaşlarınız, Latte Macchiato’nuzu içmek için evinize daha sık gelebilirler. Tüm bunların mümkün olabilmesi için, evinizde Latte Macchiato yapmanızı sağlayacak tarifimizi paylaşıyoruz.
 

Malzemeler

 

    • Yarım litre süt

 

    • Espresso kahve kapsülü

 

    • Espresso makinesi

 

    • Latte Macchiato bardağı

 

Yapılışı

 
Öncelikle bir cezvede sütünüzü köpürecek kadar ısıtın. Latte Macchiato bardağının üçte ikilik kısmını 65 derecelik sütle doldurun.

 
Kalan kısmı süt köpüğü ile doldurun. Bunun için süt köpürtücü kullanabilirsiniz.
 

 
Süt ve köpük hazırlanırken, espresso makinenizi açın.
 

 
Kapsül kahvenizi cihaza takın, seçiminizi yapın ve tuşa basın. Kahveniz kısa süre içinde hazır olacaktır.
 

 
Sıcak kahvenizi, hafiften soğumaya başlayan bardağın ortasına yavaşça dökün. Kahveniz, süt ve köpüğün arasına yerleşerek üç katmanlı estetik bir görünüm kazanacaktır. Latte Macchiato’nuz hazır.
 
Afiyet olsun! 😊
 

Paylaş: