Lezzetli ve Sağlıklı: Yulaflı Tart

 
Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz yeni tatlar arıyorsanız, kalori hesabı yapmak zorunda kalmayacağınız kadar sağlıklı bir tatlıyla gününüze keyif katabilirsiniz. Altındaki tart tabanı; çıtır çıtır, içi yumuşacık kek kıvamında ve üzerinde meyve parçaları olan leziz yulaflı tart tarifimizi merak ettiyseniz, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂
 

Malzemeler

 

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi

 

  • 2 det muz

 

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

 

  • 2 tatlı kaşığı bal

 

  • 1 kase yoğurt

 

  • Süslemek için kızılcık

 

Hazırlanışı

 
Öncelikle, muzları geniş bir kaseye alın ve çatal yardımıyla ezin.
 

 
Üzerine yulaf ezmesi, tarçın ve bal ekleyip iyice karıştırın ve yoğurun. Fırın tepsinizi alın ve tabanını yağlayın.
 

 
Önceden 200 derecede ısıttığınız  fırınınıza ezilmiş hale getirdiğiniz karışımı yerleştirin ve 15 dakika boyunca pişirin. Dilediğiniz meyveyi seçip  tatlınızı ve meyveleri kesme tahtanıza alın. Kesme tahtanızın üzerinde  pasta servis takımı ile meyveleri ve tartınızı parçalara ayırıp servise hazır hale getirin.
 

 

 
Pişirdiğiniz tart tabanlarınıza yoğurt ilave edin ve üzerine doğradığınız meyvelerinizi serpiştirin. Son olarak, bal ve tarçını tartınızın üzerine dökün. Tatlınıza renk katmak ve aromasını farklılaştırmak adına tartınızın üzerine kızılcık serpiştirebilirsiniz.
 
Afiyet olsun! 🙂
 

Paylaş: