Isınan havalarla birlikte beslenme rutinimizin hangi yiyeceklerden oluştuğu daha da önem kazandı. Uzmanlar özellikle yaz aylarında, zinde bir gündelik yaşam için bedenimizi yormayacak ve sindirimi kolay besinleri tercih etmemiz gerektiğini söylüyor. Biz de sizler için serinlemenize yardımcı olacak, hafif tarif önerileri hazırladık. Neler varmış, gelin beraber bakalım.
 

Taze Otlu Karpuz Salatası

 
Malzemeler:
 

  • Orta büyüklükteki bir karpuzun yarısı
  • 3-4 avuç içi büyüklüğünde peynir
  • Dilediğiniz kadar fesleğen, reyhan ve roka
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği

 
Hazırlanışı:
 
Karpuzu çok küçük olmayan küpler şeklinde doğrayın. Başta beyaz peynir olmak üzere istediğiniz bir peynir çeşidini karpuzlara ekleyin. Birden çok peynir de kullanabilirsiniz. Ancak, çok tuzlu olmamasına dikkat edin. Bu ikiliyi fesleğen ve reyhan gibi mevsim otlarıyla karıştırın. Üzerine zevkinize göre biraz ay çekirdeği, çörek otu ve hatta keten tohumu da ekleyebilirsiniz. Salatanız hazır!
 

Fırınlanmış Şeftali ve Yoğurt

 

 
Malzemeler:
 

  • 4 adet şeftali
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç kavrulmuş badem
  •  
    Hazırlanışı:
     
    Yaz meyvelerinin belki de en lezzetlisi olan şeftalinin en güzel yanlarından biri de farklı tarifler geliştirmeye açık bir meyve olması. Çekirdeklerini çıkarttığınız 2 adet şeftaliyi bir fırın tepsisinde yağlı kağıt üzerine dizin. Bir çay bardağı kadar taze portakal suyunu 1 tatlı kaşığı bal ile çırpın ve şeftalilerin üzerinde gezdirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin. Sonrasında üzerine süzme yoğurt ekleyerek, tarçın ve hafifçe kavrulmuş file bademler ile servis edebilirsiniz. Biraz daha farklılık katmak isterseniz, üzerine granola da serpebilirsiniz. 🙂

    Paylaş: