Pişirilmeden Yapılan Tatlı Tarifleri: Vegan Browni

 
Günlük hayatta formunuza dikkat ediyor fakat canınız tatlı istediğinde şekersiz, yumurtasız, glutensiz bir tatlı ile kendinizi mutlu etmek istiyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var. Üstelik hazırlaması da bir o kadar pratik. Leziz bir vegan brownie tarifi için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂
 

Malzemeler

 

  • 300 gram hurma

 

  • 100 gram kabuksuz iç badem

 

  • 100 gram kabuksuz antep fıstığı

 

  • 200 gram goji berry (kurt üzümü)

 

  • 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi

 

  • 1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu

 

  • 2 yemek kaşığı dark kakao

 

  • 2 yemek kaşığı su

 

Hazırlanışı

 
İlk olarak kuru meyveleri, antep fıstıklarını ve bademleri; ılık suda bir süre bekletin. Bu sayede kuru yemişler kabuklarından daha kolay ayrılırken, kuru meyveler de yumuşayacaktır. Çekirdeklerini çıkararak bir süre ılık suda beklettiğiniz malzemelerin suyunu süzün. Diğer bir tarafta, hurmaları küçük parçalar haline gelene kadar doğradıktan sonra kabuklarını soyduğunuz bademlerle birlikte mutfak robotundan geçirin.
 

 
Karışım toz kıvamına gelene kadar bu işlemi sürdürün. Ardından oluşan hurma püresinin yoğunluğuna göre, kıvamı doğru ayarlamak için biraz su ekleyin. Suyunu süzdüğünüz goji berryi; dark kakao, keçi boynuzu tozu ve pekmezle birlikte karışımınıza ekleyin ve malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
 
Geniş bir fırın kabının tabanını streç filmle kaplayın. Brownie harcını, fırın kabına dökün ve bir kaşık yardımıyla yüzeyini düzleyerek iyice yayın.
 

 
Son olarak brownie harcınızın üzerini streç filmle kaplayın ve kıvamını alması için buzdolabına koyun. Kabuğunu daha önce soymuş olduğunuz Antep fıstıklarını, ayrı bir yerde iri parçalara ayırın. Bir süre buzdolabında beklettiğiniz brownie harcını çıkarın ve keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
 
Dilimlediğiniz vegan brownie’nizin üzerine fıstık parçaları serpiştirerek servis edebilirsiniz. ❤
 
Mutlu günler! 🙂
 

Paylaş: