Pratik Vegan Tarifler

 
Vegan beslenme yani hayvansal gıdayı hayatınızdan çıkararak beslenme, her ne kadar kulağa zor gelse de aslında düşünüldüğü kadar zor değil. Sizin için hazırladığımız vegan atıştırmalık tarifleriyle, yemek aralarınıza lezzet katacağımızı düşünüyoruz. Vegan beslenmeyi merak ediyorsanız, atıştırmalık tariflerimizin yer aldığı yazımıza göz atarak küçük bir deneme ile başlayabilirsiniz. 😊
 

Vegan Brownie

 

Malzemeler

 

  • 300 gr kurutulmuş hurma
  • 100 gr kabuksuz iç badem
  • 100 gr kabuksuz antep fıstığı
  • 200 gr kurt üzümü
  • 2 yemek kaşığı koyu renkli kakao
  • 1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu
  • 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi
  • 2 yemek kaşığı su (tercihe göre)

 

Hazırlanışı

 
Kurutulmuş hurma ve kurt üzümünü çekirdeklerini çıkardıktan sonra ılık suda yarım saat bekletin. Suyunu süzdürdüğünüz hurmaları, küçük parçalar halinde doğrayın ve rondo haznesine alın. Kabuksuz iç bademleri hurmayla birlikte rondodan toz hale gelecek kadar geçirin. Hurma püresinin yoğunluğuna göre kıvamı için su ekleyin. Suyunu süzdürdüğünüz kurt üzümü, koyu renkli kakao, keçi boynuzu tozu ve keçi boynuzu pekmezini katıp rondo haznesinde karıştırın. Kabuksuz Antep fıstıklarını ayrı bir yerde iri parçalar halinde bölün ya da havanda dövün. Hazırladığınız harca ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. Geniş bir tepsi ya da kek kalıbının tabanını streç filmle kaplayın ve brownie harcını kalıba yayın. Üzerini düzeltin, streç film ile kaplayın ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın. Uzun bir süre buzdolabında beklettiğiniz brownie, keskin bir bıçak yardımıyla dilimlendikten sonra afiyetle yemeye hazır. Afiyet olsun!
 

Masum Tatlı: Kayısılı Yulaf Topları Tarifi

 

Malzemeler

 

  • 15 adet kuru kayısı
  • 6 adet hurma
  • Yarım su bardağı yulaf
  • 2 çay kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı

 
Hurmaları ve kuru kayısıları bir kabın içerisine alın. Üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika yumuşamalarını bekleyin. Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın, iyice kurulayın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Hurma ve kayısıları rondonun içine alın ve iyice ezilmelerini sağlayın. Yulafları ilave edin ve karışım homojen bir hal alana kadar karıştırın. Karışımı bir kaba alın ve içerisine tarçın ilave edin ve karıştırın. Bir tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin. Karışımı dilediğiniz boyutlarda şekillendirin ve pişirme kağıdı serili tepsinin üzerine dizin. Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirin. Afiyet olsun!
 

Yumuşacık Muzlu Ahududulu Kurabiyeler

 

Malzemeler

 

  • 70 gr yulaf
  • Yarım su bardağı ahududu
  • 1 adet muz

 

Hazırlanışı

 
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Yulafın yarısını ve muzu Philips Viva Collection el blenderına koyun ve karıştırın. Yulafın kalan yarısını da ekleyin ve çok fazla ufalanmadan birleştirin. Ahududuları da ekleyin. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt koyun ve hamuru üzerine yerleştirmek için kaşık kullanın. 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!


 
Ispanaklı Yulaflı Kurabiye

 
Yeşil kurabiyeler, hem sağlıklı hem de vegan olmalarıyla atıştırmalık saatinize keyif katacak.
 
Malzemeler
 

  • Yarım fincan yulaf ezmesi
  • 1 kase ıspanak
  • 1 adet muz
  • Çeyrek çay kaşığı vanilya özü

 
Hazırlanışı
 
Fırını önceden 170 dereceye ısıtın. Bir kase ıspanak yapraklarını ve 1 muzu rondode püre haline getirin. Çeyrek çay kaşığı vanilya özü ve yarım fincan yulaf ezmesini içine karıştırın. Bir fırın tepsisine kağıt yerleştirin. Hamuru beşe bölün ve tepsiye dizin. 12 -15 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
 

Paylaş: