Şeftalili Hafif Tatlılar

 
Yaz mevsimini özleme nedenlerimizden biri olan şeftali aynı zamanda yazın en sulu ve aromatik meyvelerinden. Yazın başından bu yana tezgahlarda olan şeftali ile vedalaşmamıza sayılı günler kala, sizinle hem hafif ve hem de çok lezzetli iki tarif paylaşmak istedik.
 

Dondurmalı Şeftali Tatlısı

 

 

Malzemeler

 

  • 4 şeftali
  • 1 karanfil
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kutu vanilyalı dondurma
  • Karamel sos

 

Hazırlanışı

 
Şeftalilerin kabuklarını tamamen soyun ve ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkararak bir fırın kabının içerisine yerleştirin. Üzerine sırayla toz şekeri, suyu, tarçını ve karanfili ilave edin. Fırın kabının üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180⁰ fırında 35 dakika kadar pişirin. Pişince fırından alarak soğumaya bırakın. Son olarak üzerine 1 top dondurma koyarak, karamel sosla süsleyin. Tatlınız servise hazır!

 
Yulaf Ezmeli Şeftali Tatlısı

 

Malzemeler

 

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı su
  • 250 ml süt
  • 3 şeftali rendesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Vanilyalı dondurma
  • İsteğe göre vişneli ya da böğürtlenli sos

 

Hazırlanışı

 
Su ve yulafı iyice karıştırıp kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırın. Sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra şeftali püresini ve pekmezi ilave edin. Sosunuz koyu bir kıvama geldiğinde, ocaktan alarak kaselere paylaştırın. Üzerine dondurmaları koyup sosla süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 😊
 

Paylaş: