Sicilya’dan Evinize Bir İtalyan Tatlısı: Cannoli Tarifi

 
İtalya’nın en meşhur adası olan Sicilya; ‘God Father’ filmi, gastronomisi ve Avrupa’nın en yüksek, aktif yanardağı olan Etna’nın şehir mimarisine kattığı büyülü atmosferi ile bilinir. Tüm bu özellikleri ile İtalya’nın diğer bölgelerinden ayrılan Sicilya’nın geleneksel ve dünyaca ünlü hamur tatlısıdır; Cannoli.

Yeni tatlar ilk deneyiminizde ait oldukları yerin kültürünü ve hikayesini anlatır. Sicilya’nın samimi ve yakın kültürünü evinizde deneyerek, küçük bir keşfe çıkmaya ne dersiniz?
 

Malzemeler

 

Hamuru için

 

  • 1 su bardağı un
  • 30 gram pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adet yumurta

 

Peynir dolgusu için

 

  • 200 gram ricotta peyniri veya taze lor
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

 

Hazırlanışı

 

Unu eleyerek yoğurmak için bir kaba alın, ortasına bir havuz açın. Tereyağı, şeker, un, yumurta ve tuzu karıştırarak ekleyin. Vanilya özünü ve dilerseniz ilave edebileceğiniz aromayı da açtığınız havuzdaki diğer malzemelerle birleştirip, yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve sonrasında hamuru streçleyip buzdolabına atın. En az bir saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, ince ve çapı 10-12 santimetre arasında olacak biçimde oval şekilde açın. Yağı iyice kızdırın. Cannoli kalıplarını yağlayıp hamuru etrafına sarın. Hamurların uçlarını yumurta sarısıyla ıslatıp sıkıca bastırıp kızgın yağa atın. Hamurun rengi altın sarısı olana kadar yaklaşık 3 dakika kadar kızartın. Kızaran hamurları havlu kağıt üzerine alın ve ılımaya bırakın. Başka bir kapta ricotta peyniri, pudra şekerini iyice çırpın ve krema tüpüne doldurun. Hamurlar soğuyunca içerisindeki cannoli kalıplarını çıkartın ve peynir kreması ile doldurun. Kremanın çıktığı her iki ucunu dövülmüş fıstığa batırarak servis tabaklarına alın.

 
Afiyet olsun! 😊
 

Paylaş: