Vazgeçilmez Bir Lezzet: Muzlu Ekmek Tarifi

 
Evinizde, kahvaltı sofranıza renk katacak leziz bir ekmek yapmak ister misiniz? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz muzlu ekmek, sabah yiyebileceğiniz en sağlıklı yiyeceklerden biri olabilir. Muzla hazırlanmış glütensiz, mide dostu bir ekmek hazırlayarak güne sağlıklı başlayabilirsiniz. Eğer bu lezzeti merak ettiyseniz, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂
 

 Malzemeler

 

  • 4 adet yumurta

 

  • 3 orta boy muz

 

  • ¼ su bardağı bal

 

  • ¼ su bardağı Hindistan cevizi sütü

 

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

 

  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

 

  • ¾ su bardağı badem unu

 

  • ½ çay kaşığı deniz tuzu

 

  • ½ çay kaşığı tarçın

 

  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

 

Hazırlanışı

 
İlk olarak, fırınınızı 180 derecede ısıtın. Ardından fırın tepsinizin tabanını yağlayın.
 

 
Daha sonra muzları alın ve blenderdan geçirin. Muzların kıvamı püre haline gelene kadar bu işleme devam edin.
 

 
Hazırladığınız muz püresini bir kaba alın. Kabınıza yumurtalarınızı, vanilya özütünü, balınızı ve Hindistan cevizi sütünüzü ekleyin. Ayrı bir kaba badem ununuzu koyun. Badem ununuza, tuz, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Bu iki ayrı kaplarınızdaki malzemeleri birleştirin ve mikser yardımıyla karıştırın.
 

 
Son olarak, karışımınıza elma sirkesini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımınızı, önceden yağlamış olduğunuz tepsinize dökün ve fırına verin. Muzlu ekmeğiniz kabarması ve kıvama gelmesi için 40 – 45 dakika yeterli olacaktır. Sıcak veya soğuk servis etme tercihini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Her iki türlü de çok leziz olacağına eminiz. 🙂
 
Afiyet olsun! 🙂
 

Paylaş: