Vitamin Deposu: Kereviz Çorbası Tarifi

 
Bu günlerde vücudumuzun bağışık sistemini kuvvetlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek en önem vermemiz gereken konulardan biri. Meyveler kadar sebzeler de insan vücudunun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin önemli bir bölümünü tek başlarına karşılıyor. Evinizde sıcacık ve besleyici bir çorba yapmanın yolu ise sebzelerden geçiyor. Hepsinin içerdiği vitaminler ve mineraller farklı olduğu için, hepsinden tüketerek dengeli beslenmek son günlerde çok daha önemli hale geldi. Birçok faydasının yanında düşük kalorili olan kereviz de bu sebzelerden biri. Kerevizle yapılan yemekler ve çorbalar ise sağlıklı ve fit olmasına ek olarak özgün bir lezzet sunuyor. Bu özgün lezzeti evinizde sevdiklerinizle paylaşmanız, ailenizin içini ısıtmanız için kereviz çorbası tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.
 
Malzemeler
 

  • 1 kereviz
  •  

  • 1 havuç
  •  

  • 1 patates
  •  

  • 2-3 dal kereviz sapı ve yaprağı
  •  

  • 7 su bardağı su
  •  

  • 1 yumurta sarısı
  •  

  • 2 yemek kaşığı un
  •  

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  •  

  • Tuz
  •  

  • Karabiber
  •  

  • Limon suyu

 

Hazırlanışı

 
Öncelikle kerevizi, kereviz saplarını, kereviz yaprağını, patatesi ve havucu iyice yıkayın. Sonrasında küp halinde doğrayın. Doğradıklarınızı tencereye alın, su ekleyerek kaynamaya bırakın.
 

 
Unu, yumurta sarısını ve suyu hazırlama kasesine alarak çırpın. Tencereden aldığınız su ile hazırlama kasesindeki karışımı ılık hale getirin. İyice çırptıktan sonra yavaşça sebzelerin üstüne dökün.
 

 
Karıştırmaya devam edin. 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra yağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Kereviz çorbanız hazır. Çorbanız dinlendikten sonra, dilediğiniz eklemeleri yaparak kasede servis edebilirsiniz.
 

 
Afiyet olsun.
 
Sağlıklı ve keyifli günler diliyoruz.
 

Paylaş: