Yazın Favorisi Karpuzla Nefis Tarifler

 

Neredeyse hepimizin yazın en güzel meyvesi karpuzla mutlu bir anısı vardır. Elimizde kocaman karpuz dilimleri ile oyuna koştuğumuz günleri nasıl unutabiliriz? 😊 İçimizi açan taptaze kokusu ve hafif aroması ile gönüllerimizde taht kuran karpuz, yaz mevsiminin de en büyük habercisidir. Biz de sadece meyvesini yemekle yetinmedik, karpuzla hazırlayabileceğiniz tarifleri sizinle paylaşmak istedik.
 

Karpuzlu Cheesecake

 

 


 

 

Malzemeler

 
 

Cheesecake’in tabanı için
 

  • 3 adet yulaflı bisküvi
  • 75 g tereyağı

 

Kreması için
 

  • 750 g labne peyniri
  • 250 ml krema
  • 125 g pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Karpuz sosu için
 

  • 3 büyük dilim karpuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

 

Hazırlanışı

 

 

Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın.

 

Kolaylıkla dilimlenebilmesi için tabanını yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına hamurunu yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin ve bastırın. Kıvam alması için kısa bir süre buzdolabında bekletin.

 

Pudra şekeri, labne peyniri, krema ve limon suyunu mikser yardımıyla, yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

 

Kelepçeli kek kalıbında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız krema karışımını eşit olarak yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin.

 

Karpuz sosu için; çekirdeklerini ayıkladığınız karpuz dilimlerini bir mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.

 

Küçük bir sos tenceresine aldığınız karpuz püresini mısır nişastası ve pudra şekeri yardımıyla kısık ateşte hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun.

 

Dolapta soğumakta olan cheesecake’i dışarı alın. Üzerini ikinci bir kat olarak karpuz sosla kaplayın. Streç filmle kaplayıp soğuması için yeniden buzdolabına kaldırın.

 

Kıvam alan cheesecake’i keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra, soğuk olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. 🙂

 

 
 

Karpuzlu Buz

 

 

 


 

Malzemeler

 

  • 4 büyük dilim karpuz
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/5 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)

 

Hazırlanışı

 

Karpuz dilimlerinin kabuk kısımlarını alın. Çekirdeklerini dikkatli bir şekilde ayıklayın.

 

Küçük küplere böldüğünüz çekirdekleri ayıklanmış karpuzları blender ya da mutfak robotuna alın.

 

Esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, taze sıkılmış limon suyu ve tarçın ilave edin. Karpuzlar püre halini alana kadar mutfak robotunu çalıştırın.

 

Özel dondurma kalıpları ya da kâğıt bardaklara doldurduğunuz karışımın ortasına tahta dondurma çubukları saplayabilir veya direkt olarak dondurarak dondurma kaşığı ile kaplara servis edebilirsiniz. Derin dondurucuda en az 3-4 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra, afiyetle yiyebilirsiniz. 🙂

 

Paylaş: